fredag 19 februari 2010

Veckan som gått

Karl kör just nu race med sin stora lastbil, fram och tillbaka mellan köket och vardagsrummet. Snart är det vällingdags och sen sängen.

Veckan som gått:
Tisdag var det skola för mig och sen blev det en lugn kväll då min nos bara rann och rann.

Onsdag morgon vaknade vi vid halv 6 tiden och kände att det inte var speciellt varmt. Uppe var det ändå inte värst men när vi kom ner visade mätaren 14 grader inne och ute tempen -20. En grej i pelletsbrännaren hade pajat så den hade inte funkat sen kvällen innan. Hans hade dock slagit igång elpatronen och trodde den skulle funka och skicka ut värmen i elementen men uppenbarligen funkade den inte iordning.
Karl skulle till läkaren 8.30 men vi klädde på oss direkt och åkte ner till munksund. Mamma sov fortfarande när vi dök upp strax efter kl.7 =) Där var det minsann varmt och skönt så där blev vi kvar hela dagen. Hans pappa var så snäll och åkte upp till boden och fixade en ny flamvakt (det var den som gått sönder) sen åkte Hans direkt hem och bytte och fick igång brännaren. Så när vi återvände till byn strax efter kl. 18 så var huset varmt och skönt igen.

Vi var som sagt till läkaren för Karls krånglande mage och vi fick "movicol junior", ett pulver man blandar i 1/4 dels glas vatten och så ska han dricka det varje dag. Vi skulle börja med en halv påse/dag till att börja med i ca 3 veckor, sen ska har få en hel påse/dag. Lactulosen skulle vi också fortsätta med men där kunde vi se hur mycket han ska få beroende på hur löst bajset blir. Igår fick han 10ml lactulos (som han brukar få) + movicolen och det var kanske lite mycket då det var gode rinnigt det som kom. Idag har han bara fått 5ml så få se om det blir mer lämpligt.
Känns då bra iaf att det verkar göra susen med movicolen, hoppas vi slipper fler lavemang nu och det ska bli lättare att bajsa för honom.

Igår gjorde vi inte så mycket, hade ingen skola i luleå då det var vinterfestival där ons+tors så då var det inga lektioner alls.
Såg Anjas bragd där hon lyckades ro hem bronset. Är grymt imponerad, trodde inte hon skulle starta faktiskt men hon verkar vara gjord av järn den tjejen. Nu visar dom förövrigt backhoppningen och jag skulle ALDRIG våga testa det.

Idag har vi varit och lekt på Nimby's värld med kusinerna Liam och Lias + moster och mormor. Dom har haft så roligt. Karl var speciellt förtjust i studsmattan, höll aldrig på att få han därifrån. Han somnade i bilen på vägen hem och sen sov han i vagnen i farstun ca 1 timma. Han vaknade och var ganska miss sövd så jag klädde av han och sen gick vi upp och vilade i sängen och då somnade han om nästan en timma till, mamma med =)
Strax före halv 5 skulle jag ställa ut en sop-påse i farstun och då kommer Molly inspringandes, hon måste ha gått ut i farstun när jag tog in Karl strax efter 2 och sen blev hon kvar där, lilla katt. Hon kan ju inte jama så hon kunde inte göra sig hörd att hon ville in. Tror hon legat i Karls vagn tills jag öppnade dörren för hon tog sig ju varken ut eller in, hon såg lite skamsen ut och var riktigt gosig sen =)
Ikväll blir det nog att kolla på lite OS, hade velat se damernas skidor 15km som börjar kl. 22, men det lär nog inte ske. Tror ögonlocken fallit ner innan dess.

Imorgon har jag tänkt tvätta lite och röja lite uppe i sovrummet som ser ut som ett smärre bombnedslag just nu. Sen blir det väl att kika på melodifestivalen och ytterligare lite OS under kvällen. Det är verkligen kul med OS =)

1 kommentar:

  1. Hoppas nu han får ordning på magen Karl, så besvärligt för han!

    Vilken tur att ni har varmt och skönt i huset igen :)

    SvaraRadera