måndag 13 september 2010

Måndag

Idag har vi haft en hemmadag, hade först tänkt fara till kyrkan i Sjulnäs på öppna förskolan men vi har alla blivit lite småförkylda. Tror Herman är mest snorig av oss, eller mer "snorkig" det rinner inte direkt men han är som irriterad mellan varven då det är lite täppt i näsan. Tur det finns näsdroppar som hjälper. Det har då varit bättre på nätterna som tur är, han har då sovit som en liten prins. Har nästan fått väcka han för att ge han mat då det varit Dolly Parton varning på mamma.
I veckan har vi inga speciella planer, imorgon kväll ska jag på me&I party hos nya grannfrun och på torsdag kanske vi åker till Lillpite på öppna förskolan där om pojkarna är mindre förkylda. Annars blir det mest att pyssla på här hemma. Jag köpte play-doh deg till Karl igår som han har bakat med idag, blev rena rama raseri utbrottet när det var dags att plocka undan degen för det var dags för lunch. Börjar ju bli vardagsmat hans utbrott numera då det inte går som han vill, vilket är ungefär ett par gånger i minuten. Det är rart med två-åringar, tur han är söt som en karamell =) Det kommer mer och mer ord nu också från våran två-åring. Han är så söt när han försöker sig på nya ord. Vissa är inbitna vid det här laget, här kommer ett par exempel:
Tracka: Traktor
Loo-Loo: Herman alternativt lillebror. Hard to say
VooVoo eller BooBoo: Mormor (morfar säger han inte än så länge)
Faffa: Farfar (Farmor säger han inte heller men det kommer nog snart)
Minga: Det är Molly, våran katt. Så numera går hon mest under namnet Minga av oss alla.
Pee och peed: Det är nog ordet med flest betydelser; Peter, moped och trumpet.
Packa: Makka Pakka från "I drömmarnas trädgård"
Bil säger han också, det och "peed" och cykel används nog mest, förutom mamma och pappa då. Ja och inte att förglömma Nanna, dvs Anna. Så fort min telefon ringer så är det Nanna enligt Karl =) Sen är det mest två-ords meningar tex backa bil, pappa bil. Ja, "bil" används i var och varannan mening men så älskar han ju allt som har med bilar att göra så det är nog inte så konstigt. Även om han inte pratar mest i världen så kan han då konsten att göra sig förstådd och som sagt så kommer det mer och mer ord varje dag. Just ja, höll nästan på att glömma ordet som används mest just nu, "Nähä" =) Kusin Lias är också väldigt mycket två-åring just nu och han använder nähä framför nästan allt han säger om man frågar han nåt. Igår sa syrran "Kan du säga mormor?" och svaret: "Nähä mormor" och sen "Nu ska vi äta" svaret: "Nähä äta" =)
Jaja, nu ser jag att klockan blivit mycket så nu ska jag ta och avsluta det här inlägget med lite bilder.
Mys med lillebror


Storebror på språng

Skalman är en rolig figur

Ett litet smile

1 kommentar:

  1. Men vilken lite goding lillebror är, så söt!!

    Känner igen det där med trotsen. Våran inte ens två åring har ett humör som heter duga!! Inte kan hon prata särskilt mycket men oj vad hon gör sig förstådd i alla fall...det går ju alltid att skrika :-) Tur de är söta annars vet jag då inte vad man tagit sig till...

    SvaraRadera