fredag 11 juni 2010

Bm-besök och examen

Igår var jag till barnmorskan och det blev så att jag fick en tid på spec.mödra nästa vecka för att kolla hur bäbben ligger med ultraljud. Hon kände och kände och tyckte ändå att det var huvudet hon kände neråt, men hon var inte helt säker. Eftersom både hon och en annan bm har känt att huvudet varit uppåt vid två tillfällen + att jag beskrev var det sparkar mest så tyckte hon det var lika bra att göra ett ul för att veta säkert. Hjärtljuden låg på 148 och sf måttet var samma som sist 32cm, men hon sa att ligger bäbisen inte som den ska så växer inte magen på samma sätt men bäbben växer som den ska iaf. Jag tror den här bäbben har legat på tvären ganska mycket för ibland har det varit hårt både på vänster och höger sida, som att rumpan är på en sida och huvudet på den andra.

Kan säga att efter bm hade klämt och känt så blev det full fart i magen, för att inte tala om när vi var på Karls storebrors examen. Herregud vilket liv det var därinne, bäbben var inte still en sekund.
Karls storebror Tom tog alltså examen igår, han gick ut nian. Dom har alltid examen på en torsdag och var i norrmalmia sporthall, Ganska smart att vara där för det rymms mycket mer folk där än i kyrkan t.ex. Det var musikunderhållning av elever och som vanligt en massa tal. Karl var så duktig, han satt på en egen stol och åt lite kex och så lekte han med sin motorcykel. Vi satt längst ner på läktaren närmast golvet, det var skönt och mycket bättre plats för benen + att Karl kunde gå omkring på golvet då han blev less på att sitta.
Vi var hemma efter åtta och då hade vi en riktigt trött kille men han somnade ändå inte förrän vid nio. Vi sov till halv åtta imorse så det blev en riktig sovmorgon =)


Karls mage har ju varit bra ett par månader nu och jag sa just det häromdagen, men man ska aldrig säga nåt. Igår var jag tvungen att ge han microlax för att han inte bajsat på över 1 dag och så stod han och korsade benen och höll emot då det tryckte på. Så efter mycket tårar och en alldeles svettig pojke kom bajset tillslut, men det var riktigt jobbigt för lillgubben. Han fick lite extra lactulos + movicol (som han får varje dag) och idag har han också fått lite extra lactulos så jag väntar på ett rejält lass, det brukar komma när väl proppen släppt. Hoppas verkligen det här var ett tillfälligt bakslag, vill inte behöva börja om med microlax för det är så jobbigt för lill gubben.

Avslutar med en bild på mammas coola kille i sina nya solbrillor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar