söndag 28 juni 2009

Härliga helg!

Vilken härlig helg det har varit! Varmt som bara den. Lördag packade vi ihop massa mat och grejer och åkte ut med båten. Gud så skönt det var att komma ut få känna lite fläktande vindar. Karl var ganska trött när vi åkte och satt i min famn alldeles stilla. Strax innan vi kommit till bergsviksbron så somnade han , så jag la in han i ruffen och han sov så gott i flytvästen =)




Vi åkte ut till fingermanholmen. Sidan som är mot stan har solen i "ryggen" så det finns gott om skugga och det är skönt. Vi tog även med en parasoll så vi var garderade =) Karl tyckte det var så roligt att leka i sanden och plaska i vattnet. Han var ganska nyvaken på dom här bilderna så tutten släppte han inte, vilket var bra för då gick det ju inte stoppa sanden i munnen








Pappa kom ut en sväng, mamma var med syrran på kyrkmarknaden.
Deras båt går inte riktigt iordning än, eller den går men den tjorvar när han ska starta. Pappa ska byta nå grejer i veckan så förhoppningsvis får han till det.
Är så sugen på att fara på en långtur ut mot jävrebodarna och se på alla badställen vi var till när vi var små. Det finns otroligt mycket fina öar med superfina sandtränder därute, och pappa vet hur man tar sig till dom. Så bara dom får till båten så kan vi fara iväg tillsammans. Det är skönt att ha en till båt med när man far på längre turer.





Pappa och Karl ska gå och kolla läget


Sen blev det ju värsta åskan mot roknäshållet, så vi åkte in till hamnen i munksund och hämtade upp mamma och pappa och körde ut mot pitsund. Karl somnade igen, hos mormor. Så han sov hela vägen ut till pitsund och tillbaka.

Den här tröjan hade mormor köpt till Karl på kyrkmarknaden


När vi tillslut återvände till land var det ju hotter than hell, för att inte tala om hemma i huset. Sovrummet på övervåningen framförallt. Tror det var 35 grader, vi försökte vädra på kvällen när det blev aningen "svalare" ute. Karl somnade tillslut och vi började se en film. Strax efter kl. 22 så vaknade han och grät vilket inte har hänt på flera månader. Gick upp och hämtade han, han var ju alldeles svettig så han fick komma ner till oss. Vi bestämde oss för att sova nere i vardagsrummet allihopa där det gick att andas iaf. Karl hann bli så missövd så han bara grät, vilket gjorde att han blev ännu varmare. Tillslut tog vi ut han i vagnen och gick en sväng så han fick svalka av sig lite. Tänkte att han skulle få somna i vagnen och ligga ute en stund, så kunde vi bära in han sen. Men inte hade han tänkt sova, nähä... Vi gick in strax före elva och la oss allihop och då somande han om, utan gråt. Det var så skönt att sova nere, det var säkert 25 grader varmt ändå, men man kunde sova utan att svettas floder.
Idag har jag iaf satt i ett myggfönster i sovrummet och faktiskt så har det blivit betydligt bättre temperatur. Körde lite korsdrag också nu i kväll, och tro det eller ej så är det faktiskt svalare uppe än nere just nu =)
Det här inlägget blev en halv roman, så nu ska jag sluta skriva och gå ner och se en film
Tjing

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar