måndag 3 augusti 2009

Glest

Det har varit lite glest med inlägg ett tag, har knappt suttit vid datorn på flera dagar. Så här kommer en liten uppdatering av veckan som gått:
I måndags bytte Hans tak på altanen så nu kan man faktiskt kalla det tak och inte durkslag. Man kan t.om ha dynorna framme utan att det blir sjöslag vid regn. Skönt att ha det gjort.
Vi har byggt en till grind till altanen, så nu är båda utgångarna säkrade. Tidigare ställde vi lådan där vi har dynorna ivägen, men det var lite bökigt. Så nu är grinden på plats, målad och klar.
I fredags var Hasses föräldrar här och åt middag, efteråt tog vi en kvällstur med båten till fingerman där mamma och pappa låg med sin båt. Så det blev kaffe och fika där. Sen på väg hem, ja vi var hemma i hamnen och skulle lägga till båten på platsen. Hans la som vanligt i backen för att bromsa upp farten så vi inte skulle stöta in i bryggan, men vi gjorde det ändå. Konstigt.... När vi packat upp allt ur båten tänkte Hans att han skulle bara kolla backen igen, för det var som konstigt att det inte bromsade. Jaha ja, ingen propeller. Det måste ha hoppat av när han la in backen. Nu hade vi fler propellrar hemma men ingen mutter. Till saken hör att vi planerat åka ut till jävre med mamma och pappa + syrran och hennes familj då hon var ledig helgen, och så skulle det ju bli bra väder. Bara därför att vi planerat nåt så ska det tjorva, givetvis var det inte en "vanlig" mutter (man är inte så insatt om man säger så)utan nån special modell med brittiska mått, inte mm-mått. Så det gick inte att få tag i nån då alla affärer som kunde tänkas ha den var stängda. Typiskt! När det för en gångs skull passar för alla att fara, då ska det jävlas. Hans och Tom for ner på lördag f.m för att se om dom kunde hitta propellern. Dom andra vi har är inte lika bra som den vi tappade, lite kantstötta, så Hans ville gärna få upp den. Sen kunde den ju inte ligga speciellt långt bakom båten då vi nästan var på plats när den for av. Men dom hittade den inte. Lördag em lämnade vi Karl hos våra grannar och åkte sen ner till hamnen igen för att prova simma med cyklop och kolla. Men det var så grumligt bara vid ytan så det var ingen idé. Vi åkte hem igen och hämtade Karl, strax efter vi kommit in kom Maria (grannen) bakom, och frågade om vi ville komma över och äta köttsoppa med dom. Det var riktigt gott, och trevligt, som Hans sa, en tröst i bedrövelsen =) Vi har verkligen kanonfina grannar, och dom tycker så mycket om Karl och ställer mer än gärna upp och sköter då det behövs. Dom tycker det är så roligt att ha han en stund, och Karl tycker det är kul att vara där.

Igår åkte vi upp till Hans föräldrars stuga i korsträskviken och badade och hade det härligt i solen.
Ja just det, propeller-historien var ju inte klar. Hans har en kompis, Peter, som har dykar grejor och han skulle kunna komma och dyka på söndan. Så när Karl sovit så åkte vi hem från stugan då Peter ringt och var redo. Tro det eller ej så hittade han propellern! Typ 2 minuter efter han dykt ner. Han hade sett att något glimmade till och det var den. Vilken tur! Hans har idag beställt ny mutter från luleå så till helgen blir det båt igen =)

Idag har det bara varit jag och Karl igen då pappan börjat om att jobba. Vi har inte gjort speciellt mycket, bara varit hemma. Karl har badat och fått hoppa lite på grannens studsmatta med grannflickan. Jag har tvättat lite. Imorrn blir det nog samma visa, ev kanske vi går ner till sandön.

Nä nu får det räcka för idag
Tjing!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar